< terug naar overzicht

Nieuwsbrief

vrijdag 17 november 2023

SLOTAVOND HOLEBIFILMFESTIVAL - Film - All of Us Strangers - AVANT-PREMIÈRE. 

Adam, een vereenzaamde scenarioschrijver, heeft in het hedendaagse Londen een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry.
Deze ontmoeting leidt Adam terug naar zijn ouderlijk huis waar het verleden hem opwacht. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf.
Ze zien er exact hetzelfde uit als dertig jaren geleden zoals ze waren op de dag dat ze stierven.

Regie: Andrew Haigh
Cast: Andrew Scott, Paul Mescal
Drama: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk - 2023 - 1h45 minuten
Taal: Engels gesproken - Nederlandstalige ondertitels.

Tickets Slotavond Holebifilmfestival

  

 

Warme oproep om massaal samen het Holebifilmfestival af te sluiten ! Receptie u aangeboden door het Kernteam van het Holebifilmfestival!
Zaterdag 18 november - 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)

Blue Jean

Jean is gymlerares op een middelbare school. We schrijven het jaar 1988 en onder het bewind van Thatcher voert Engeland sectie 28 door. Een wet die de promotie van homoseksualiteit verbiedt. Jean kan niet open zijn op school over haar seksualiteit. Hierdoor houdt ze de nieuwe wetgeving mee in stand. Wanneer een vijftienjarige lesbische leerling bij aankomst op haar nieuwe school wordt gepest wordt Jean gedwongen keuzes te maken. De film toont aan dat er voor iedereen plaats is in de wereld en dat je kunt leren jezelf te zijn. De film werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het filmfestival in Venetië en werd bekroond met de Publieksprijs. Blue Jean won vier British Independent Film Award waaronder die voor de Beste Hoofdrol en de Beste Debuterend Scenarioschrijver.


Fiche

Regie:  Georgia Oakley

Cast: Rosy McEwen, Kerrie Hayes en Lucy Halliday

Historisch drama: Verenigd Koninkrijk - 2023 - 97 minuten

Taal: Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

zaterdag 18 november 20:00
Waregem
cc De Schakel (Cinema Schakelbox)

My Beautiful Laundrette

"A Sharp, Sophisticated, Funny, Sexy, Compassionate Picture" My Beautiful Laundrette speelt zich af binnen de Aziatische gemeenschap in Londen, tijdens de Thatcher jaren. Omar werkt in de wasserij van oom Nasser. Hij wordt geholpen door zijn vriend Johnny. Johnny is een buitenstaander, blank maar niet geheel geaccepteerd door zowel blanke als Aziatische Londenaren.


Regie: Stephen Frears

Cast: Saeed Jaffrey, Roshan Seth en Daniel Day-Lewis

Drama / Romantiek: Verenigd Koninkrijk - 1985 - 97 minuten

Taal: Engels en Urdu gesproken

dinsdag 21 november 20:00
Tervuren
cc De Warandepoort

Tchaikovsky's Wife

De jonge, mooie en briljante Russische Antonina Miliukova is al vanaf het moment dat ze Piotr Tsjaikovski’s muziek hoorde, verliefd op hem. Ze heeft maar één obsessie en dat is trouwen met deze componist. Hij is al boven de aanneembare leeftijd waarop men trouwt en de geruchten over zijn homoseksualiteit doen de ronde. De componist aanvaardt uiteindelijk de verbintenis om aan deze geruchtenmolen een einde te maken. Nadat hij haar de schuld geeft van zijn tegenslagen en mislukkingen zijn zijn pogingen om van zijn vrouw af te komen wreed. Vernederd, onteerd en verteerd door haar gevoelens, zinkt ze geleidelijk weg in waanzin.

Regie: Kirill Serebrennikov

Cast: Alyona Mikhailova, Odin Lund Biron en Filipp Avdeev

Biografie, drama: Rusland, Frankrijk en Zwitserland - 2022 - 143 minuten

Taal: Russisch, Frans en Italiaans gesproken - Nederlandse ondertitels

woensdag 22 november 20:00
Koksijde
Cultuurcentrum CasinoKoksijde