< terug naar overzicht

Nieuwsbrief

dinsdag 14 november 2023

Blue Jean

Jean is gymlerares op een middelbare school. We schrijven het jaar 1988 en onder het bewind van Thatcher voert Engeland sectie 28 door. Een wet die de promotie van homoseksualiteit verbiedt. Jean kan niet open zijn op school over haar seksualiteit. Hierdoor houdt ze de nieuwe wetgeving mee in stand. Wanneer een vijftienjarige lesbische leerling bij aankomst op haar nieuwe school wordt gepest wordt Jean gedwongen keuzes te maken. De film toont aan dat er voor iedereen plaats is in de wereld en dat je kunt leren jezelf te zijn. De film werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het filmfestival in Venetië en werd bekroond met de Publieksprijs. Blue Jean won vier British Independent Film Award waaronder die voor de Beste Hoofdrol en de Beste Debuterend Scenarioschrijver.

Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

do 16 nov 17:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Klein)

do 16 nov 20:00
Mol
Cultuurcentrum Mol (Zaal 't Getouw)

za 18 nov 20:00
Waregem
cc De Schakel (Cinema Schakelbox)

Passages - BIOSCOOPPREMIÈRE

Filmregisseur Tomas is een vervelende man die met zijn momenten intens charmant, onwaarschijnlijk sexy en misschien zelfs wel een goede kunstenaar kan zijn. Hij is al een tijd getrouwd met Martin maar na het afronden van zijn laatste project stort hij zich in een heftige liefdesrelatie met een jonge onderwijzeres Agathe . Het samenzijn met een vrouw is voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring. Hij denkt geen seconde na over het effect dat er nu plots drie mensen in zijn huwelijk zijn. Echtbreken, open relaties en eerlijkheid blijken voor iedereen wat anders te betekenen. Wanneer Martin ook een nieuwe relatie begint, richt de wispelturige Tomas zijn aandacht weer op zijn man. Tomas worstelt met tegenstrijdige emoties en moet ofwel de grenzen van zijn huwelijk omarmen of zich erbij neerleggen dat de relatie op de klippen is gelopen.

Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

do 16 nov 17:30
Leuven
Cinema ZED (STUK)

TÁR

De wereldvermaarde dirigent Lydia Tár staat aan het hoofd van het Berlin Philharmonieker. In Berlijn woont ze samen met de eerste violiste van het orkest en haar adoptiedochtertje. Met haar absolute gehoor en drang naar absolute perfectie maakt Tár het de musici niet gemakkelijk noch haar eigen privéleven. Haar carrière krijgt een wending wanneer beschuldigingen opduiken.

Engels, Duits en Frans gesproken

do 16 nov 15:00
Wezembeek-Oppem
GC de Kam (Theaterzaal)

do 16 nov 20:00
Wezembeek-Oppem
GC de Kam (Theaterzaal)

Salir del Ropero - AVANT-PREMIÈRE

2019, Edinburgh (Schotland). Eva is een succesvolle Spaanse advocate die wil trouwen met Stuart, erfgenaam van de aristocratische en rijke clan MacDonald. Maar dezelfde dag dat ze de verloving aankondigen, krijgt ze een telefoontje van haar grootmoeder Sofía dat deze wil huwen met haar vriendin Celia met wie ze al heel haar leven een goede band heeft. Dat zorgt voor een chaos binnen hun conservatieve familie en brengt de verloving van Eva in gevaar.

Engels en Spaans gesproken

vr 17 nov 19:30
Genk
Stadhuis Genk (Schouwburg)

Close - BELGISCH

De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening.

Frans, Duits en Nederlands gesproken - Nederlandse ondertitels

vr 17 nov 20:00
Holsbeek
Welzijnsraad en Jeugdraad Holsbeek (Buurthuis Nieuwrode)
Gratis toegang


za 18 nov 20:00
Kortenberg
Cultuurdienst Kortenberg (OC Berkenhof)
Gratis toegang

SLOTAVOND HOLEBIFILMFESTIVAL - Film - All of Us Strangers - AVANT-PREMIÈRE.

Adam, een vereenzaamde scenarioschrijver, heeft in het hedendaagse Londen een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry.

Deze ontmoeting leidt Adam terug naar zijn ouderlijk huis waar het verleden hem opwacht. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf.

Ze zien er exact hetzelfde uit als dertig jaren geleden zoals ze waren op de dag dat ze stierven.

Regie: Andrew Haigh

Cast: Andrew Scott, Paul Mescal

Drama: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk - 2023 - 1h45 minuten

Taal: Engels gesproken - Nederlandstalige ondertitels.

Tickets Slotavond Holebifilmfestival !

Warme oproep om massaal samen het Holebifilmfestival af te sluiten ! Receptie u aangeboden door het Kernteam van het Holebifilmfestival!
Zaterdag 18 november - 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)