< terug naar overzicht

Nieuwsbrief

maandag 13 november 2023

In From the Side - BIOSCOOPPREMIÈRE

Tijdens een (dronken) ontmoeting ontstaat er een verboden liefde tussen twee spelers bij een fictieve gay rugbyclub in Zuid-Londen. De vonk slaat over tussen beide spelers en al gauw belanden ze in een overspelige affaire. Beiden hebben al een relatie maar toch is het moeilijk voor hen om afstand van elkaar te houden . Ze moeten ook hun gevoelens en liefde verbergen want anders dreigt hun team eronder te lijden . De club waar ze van houden. Dit werkelijk meeslepend verhaal, sterke vertolkingen met goed geschreven karakters maken van “In From the Side” zonder twijfel een homofilm die we als een van de beste kunnen beschrijven sinds de voorbije jaren.

Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

di 14 nov 17:30
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)

wo 15 nov 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)

Commitment to Life - BELGISCHE PREMIÈRE

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de strijd tegen HIV/Aids in Los Angeles. Het dodelijke virus begint zich te verspreiden en de dokters navigeren activisten en entertainmentprofessionals door een samenleving die niet klaar is om de realiteit van deze mysterieuze ziekte te accepteren. Commitment to life duikt diep in het verhaal en documenteert met behulp van persoonlijke interviews, zeldzame archiefbeelden van filmsterren, dokters, studiomagnaten en activisten. Hollywood-grootgewichten als Rock Hudson, Elizabeth Taylor en David Geffen geven deze documentaire een intens en alomvattend beeld van de impact van een mondiale gezondheidscrisis op de rijken. De meest meeslepende geschiedenis van de epidemie komt weer tot leven, zodat we die nooit hoeven te herhalen. Een hoopvolle kijk op de manier waarop mensen een diepgaand verschil kunnen maken als ze samenkomen.

Engels gesproken - Engelse ondertitels

di 14 nov 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)

Le Bleu du Caftan

Halim is getrouwd met Mina en samen runnen ze een kaftanwinkel in Salé, Marokko. Naar de buitenwereld toe lijken ze het ideale koppel maar toch leven ze met een geheim : de homoseksualiteit van Halim. Al die jaren kon Halim zijn gevoelens onderdrukken en heeft het koppel een enorme genegenheid voor elkaar. Wanneer Mina ziek wordt en door de komst van de jonge Youssef , een leerling in de zaak, loert het gevaar om de hoek om het fragiele evenwicht te verstoren. Zullen ze elkaar helpen ? Kunnen ze hun angsten onder ogen zien ? Le Blue du Caftan werd ondertussen bekroond met verschillende prijzen : een staande ovatie in Cannes; de Fipresci Prijs in het Un Certain Regard-programma; winnaar op het Göteborg Film Festival in de Internationale Competitie. Als regisseur won Maryam Touzani de Don Quixote Award op het Tromso International Film Festival Een warme aangrijpende film met het fenomenale acteerwerk van o.a. de Belgische actrice Lubna Azabal (Incendies, Rebel,…). Tijdens de laatste sterlegging van het Filmfestival in Oostende kreeg ze dan ook een eigen ster.

Arabisch gesproken - Nederlandse ondertitels

wo 15 nov 17:30
Leuven
Cinema ZED (STUK)

Girls Don't Cry - BELGISCHE PREMIÈRE

De 19-jarige Ele, afkomstig uit Noord-Italië, vestigt zich met haar moeder in de kleine zuidelijke stad Basilicata. Wanneer Ele de oude camper van haar vader wilt redden treft ze in de camper de 21-jarige Roemeense Mia aan die op de vlucht is. Beide meisjes zijn tegenpolen van elkaar maar al snel worden ze vriendinnen. Samen besluiten ze om weg te rennen en een reis te delen van het diepe zuiden naar het diepe noorden van het land. Verschillende grenzen worden afgetast en getest : geografische grens van het land, grens tussen vriendschap en liefde maar ook de grens tussen adolescentie en volwassenheid.

Italiaans gesproken - Engelse ondertitels

wo 15 nov 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Klein)