< terug naar overzicht

Nieuwsbrief

zaterdag 11 november 2023

All of Us Strangers - AVANT-PREMIÈRE - SLOTAVOND - HOLEBIFILMFESTIVAL - RECEPTIE

Warme oproep tot iedereen koop jullie tickets via :All of Us Strangers - Tickets verkoop. 

Na de filmvoorstelling Gratis Receptie u aangeboden door het Holebifilmfestival in de Foyer van Cinema Zed Vesalius.

British Independent Film Awards

2 WINS & 20 NOMINATIONS

Best British Independent Film, Best Casting, Best Cinematography, Best Director, Best Editing, Best Lead Performance, Best Makeup & Hair Design, Best Music Supervision, Best Production Design, Best Screenplay, Best Sound, Best Supporting Performance.

Acteur Andrew Scott is vooral bekend door zijn vertolking van het personage Jim Moriarty in de BBC-serie Sherlock (2010–2017), waarvoor hij een BAFTA Award en een IFTA Award voor beste mannelijke bijrol ontving. Eerder had hij een IFTA Award gewonnen voor zijn rol in de film Dead Bodies uit 2003, en voor zijn bijrol in de film Pride (2014) kreeg hij een BIFA Award. In de James Bondfilm Spectre (2015) speelde Scott een van de slechteriken als het personage Max Denbigh.[2] Scott is ook vaak in het theater te zien; zo speelde hij in 2017 in het Almeida Theatre en het Harold Pinter Theatre de titelrol in Hamlet.

Acteur Paul Mescal (Maynooth2 februari 1996) is een Ierse acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol in de miniserie Normal People (2020), die hem een BAFTA Award voor beste acteur op televisie opleverde, evenals Primetime Emmy Award en Critics' Choice Award-nominaties. In 2023 werd Mescal genomineerd voor een BAFTA Award, Critics' Choice Award en Oscar voor beste mannelijke hoofdrol met de film Aftersun (2022).

Adam, een vereenzaamde scenarioschrijver, heeft in het hedendaagse Londen een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry. Deze ontmoeting leidt Adam terug naar zijn ouderlijk huis waar het verleden hem opwacht. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf. Ze zien er exact hetzelfde uit als dertig jaren geleden zoals ze waren op de dag dat ze stierven.

Regie: Andrew Haigh

Cast: Andrew Scott, Paul Mescal

Drama: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk - 2023 - 105 minuten

Taal: Engels gesproken - Nederlandstalige ondertitels.

Zaterdag 18 november 20:00
Leuven
Cinema ZED (Vesalius Groot)
Vesaliusstraat 9C, 3000 Leuven

Acteur Paul Mescal

Acteur Andrew_Scott

Regisseur Andrew Haigh